discopatie cervicala

M-am vindecat, de discopatie cervicala cu o plantă care creste din primăvara și până toamna pe toate sanțurile

in De la sat/Obiceiuri si datini/Utile în gospodărie by
TRIMITE PRIETENILOR

Astăzi, când tehnologia și medicina au avansat atât de mult, puțini își mai amintesc de astfel de remedii simple, dar eficiente. Totuși, cei care le-au încercat măcar o dată știu că natura are puterea de a vindeca, iar frunza de brusture rămâne unul dintre cele mai vechi și de încredere remedii pentru durerile de spate și discopatia cervicală.

Discopatia cervicala se vindeca total cu frunza de brusture

Durerea cervicală reprezintă orice durere sau disconfort apărut în regiunea gâtului unde se găsesc coloana cervicală, muşchi, ligamente, tendoane, nervi şi vase sangvine. Cei mai mulţi oameni vor simţi pe parcursul vieţii lor o astfel de durere şi de obicei aceasta nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Durerea cervicală se poate datora unor probleme minore cum ar fi o poziţie incorectă în timpul somnului sau poate apărea ca urmare a unor afecţiuni grave cum ar fi artrita sau discopatia degnerativă. Oricare dintre structurile de la nivelul gâtului se poate irita sau inflama ca răspuns la diferite situaţii.

În funcţie de cauza care o produce, durerea cervicală poate fi scurtă sau poate fi cronică, adică să dureze mai mult de 3 luni.

Durerea se poate resimţi ca o durere surdă sau poate fi ascuţită, ca un şoc într-o anumită zonă. Deşi cele mai mult cazuri de durere cervicală se rezolvă de la sine în câteva zile până la câteva săptămâni cu măsuri de îngrijire uzuale, acest tip de durere poate persista şi să conducă la afecţiuni serioase cum ar fi leziunea unui nerv.

De obicei sursa durerii este chiar la nivelul gâtului, dar poate fi datorată şi unor afecţiuni din alte zone ale corpului, cum ar fi cap, umeri sau torace şi să iradieze la nivelul gâtului. În consecinţă durerea cervicală poate fi însoţită de alte simptome.

Durerea cervicală acompaniată de alte simptome cum ar fi amorţeală care coboară pe braţ, dificultăţi respiratorii, rigiditatea gâtului poate fi semn al unei afecţiuni grave care trebuie evaluată imediat. De asemenea, trebuie consultat doctorul cât mai curând, dacă durerea a apărut ca urmare a unui traumatism sau accident sau dacă este puternică şi persistentă.

Durerea cervicală poate fi însoţită de alte simptome în funcţie de cauzele care o produc. De exemplu, dacă se datorează unei artrite pot apărea dureri şi în alte părţi ale corpului. Durerea cervicală apărută ca urmare a compresiei unui nerv poate duce la durere, furnicături şi amorţeală apărute la nivelul unuia sau al ambelor braţe. Durerea datorată poziţiei incorecte şi stresului poate apărea alături de oboseală şi tulburări de somn.

Simptomele ce pot însoţi durerea includ:
• Ameţeală;
• Fatigabilitate;
• Febră;
• Cefalee;
• Durere la nivelul umărului;
• Tulburări de somn;
• Edeme;
• Dureri şi furnicături la nivelul umărului sau braţului;

In randurile care urmeaza va prezint un tratament naturist cu ajutorul caruia m-am vindecat, dupa lungi suferinte, de discopatie cervicala. Se ia o frunza de brusture (captalan, lipan) lat. Petasites officinalis, care creste din primavara si pana toamna pe toate santurile, pe maluri de rauri si de paraie, pe sub umbra umeda, de paduri. Frunza proaspat culeasa se pune seara inainte de culcare sa stea 10-15 minute in spirt medicinal (albastru), pana cand se impregneaza bine. Se pune pe ceafa o panza subtire, peste care se aplica frunza bine scursa, peste ea se adauga o alta panza si se fixeaza bine pe ceafa. Se poate fixa si cu un batic legat la spate pentru ca frunza sa nu alunece. Se tine pana dimineata. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 4-6 zile la rand. Eu am facut acest tratament toamna, iar dupa prima noapte am putut sa-mi misc capul fara sa mai ametesc, iar frunza era subtire ca o foita de tigara. Noaptea am simtit cum efectiv ceva imi tragea boala din ceafa. Dupa sase zile eram ca nou-nascuta, nu mai aveam nici un fel de problema, nici ameteli, nici dureri. Au trecut de atunci zece ani si n-am mai avut nevoie sa merg nici macar la control medical. Acest tratament este bun si pentru spondiloza lombara si pentru reumatism. Am marea rugaminte sa publicati aceasta reteta deoarece este la indemana oricui. Nici nu va puteti inchipui cata lume sufera de spondiloza si cat de cumplite sunt efectele ei asupra starii sufletesti a bolnavului.

Bunica își începea tratamentul cu o grijă aparte. În fiecare dimineață, se ducea în grădină sau la marginea pădurii, acolo unde creșteau brusturii mari, cu frunze late și catifelate. Le alegea doar pe cele mai viguroase, verzi și fără pete, pentru că știa că doar acestea păstrează întreaga lor putere tămăduitoare.

Odată aduse acasă, frunzele de brusture erau spălate bine cu apă rece și scuturate ușor. Bunica le înmuia apoi în apă călduță, pentru ca seva lor să fie mai ușor absorbită de piele. Apoi, le aplica direct pe ceafa și umerii bunicului, acolo unde durerile se adunau și nu-l lăsau să se odihnească. Deasupra frunzelor punea o bucată de pânză curată și le fixa cu un fular de lână, pentru a menține căldura și a permite principiilor active să pătrundă adânc în piele.

După câteva ore, bunicul deja simțea cum durerea se mai potolește, iar în câteva zile, spunea că se simte mai ușor, mai liber. Bunica repeta acest tratament zilnic, timp de două săptămâni, fără grabă și fără să renunțe. Spunea mereu că vindecarea cere răbdare și încredere în darurile naturii.

Pe lângă aplicațiile cu frunze, bunicii foloseau și ceai de brusture, pe care îl preparau din rădăcină uscată. Îl fierbeau încet, lăsând plantele să-și lase toată esența în apa fierbinte. Apoi, îl beau seara, înainte de culcare, pentru a ajuta trupul să se refacă din interior.


TRIMITE PRIETENILOR

Ultimile din

Navigheaza SUS