Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde ca-n Ardeal. Gustul Autentic al Primăverii în Farfurie!

in Retete traditionale by
TRIMITE PRIETENILOR

Ciorba de salată verde este un preparat tradițional din Ardeal, care surprinde prin simplitatea și prospețimea ingredientelor sale. Acest fel de mâncare ușor, dar plin de savoare, aduce un strop de prospețime în orice masă, perfect pentru zilele de primăvară sau pentru un prânz ușor și hrănitor. Găsind echilibrul perfect între gustul dulce al salatei și aroma subtilă a supelor tradiționale, ciorba de salată verde ca-n Ardeal este o rețetă care te va transporta direct în inima Transilvaniei, oferindu-ți o experiență culinară de neuitat!

Ingrediente:

  • 2 salate verzi mari sau 3 medii
  • 150 g de costita afumata, fara os si fara sorici                                
  • O ceapa mare, curatata
  • Un pastarnac mediu, curatat
  • O radacina de patrunjel mica, curatata
  • O legatura de patrunjel, tocata
  • 1,5 L de supa de legume, preparata cu concentrat tip cub
  • 2 cani de lapte
  • O lingura de faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2-3 linguri de otet de vin alb

Taiati costita fasii si rumeniti-o la foc mediu intr-o oala.

Sfat: puteti folosi kaizer sau slaninuta afumata in loc de costita

In timp ce rumeniti costita, tocati marunt zarzavatul, iar apoi adaugati-l peste costita. Sotati amestecul timp de 3-4 minute, apoi adaugati faina si amestecati-o bine pana se incorporaza in grasime. Adaugati acum supa calda impreuna cu laptele. Fierbeti ciorba la foc domol.

In acest timp, taiati salata patrate, iar dupa 15 minute adaugati-o impreuna cu condimentele, peste ciorba. Continuati fierberea 5-6 minute si adaugati apoi otetul, oprind focul.

La sfarsit, adaugati patrunjelul tocat.

Pofta buna!!


TRIMITE PRIETENILOR

Ultimile din

Navigheaza SUS