În mijlocul primăverii, când natura înflorește și ne simțim mai plini de energie, nimic nu poate fi mai revitalizant decât o supă cremă de mazăre cu spanac și pătrunjel! Acest preparat nu doar că este ușor și delicios, dar este și plin de vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea ta. Cu o combinație perfectă de ingrediente proaspete, acest fel de mâncare îți va oferi un boost de energie și un gust delicat care te va învălui. Ideală pentru prânz sau cină, supa cremă de mazăre cu spanac și pătrunjel este răsfățul perfect pentru o primăvară sănătoasă și plină de vitalitate!
Ingrediente:
- 1 kg boabe de mazare
- 3-4 foi de salata verde
- cateva frunze de spanac
- 60 gr unt
- 1 lingurita faina
- 1 l supa de carne
- zahar
- sare
- piper
- patrunjel
Se pune mazărea la fiert, în supa clocotită, împreună cu câteva foi de spanac şi de salată verde. Când mazărea este fiartă, punem totul în blender (păstraţi câteva boabe de mazăre pentru decor) şi le pasam fin.
Piureul astfel obţinut este verde. Intr-o oală, se pune untul şi se lasa la incins, apoi il amestecam cu făina, frecând bine cu lingura de lemn pentru ca să nu formeze cocoloaşe, apoi se adauga treptat piureul de mazăre, sare, piper şi zahăr după gust.
Se lasa să mai dea în 2-3 clocote. Se presara pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!!