Mereu când vine vorba despre psoriazis, îmi aduc aminte de o doamnă pe care am cunoscut-o în anii de studenție, când abia începeam să pătrund tainele ierburilor de leac. Îi sunt foarte recunoscător acelei doamne, deoarece cazul ei mi-a dat foarte multă încredere în plante și în puterea tămăduitoare a naturii, încredere de care aveam mare nevoie la început.
Psoriazisul
În cazul ei, boala a debutat foarte repede: au apărut pe corp un fel de pete roșii, care după aceea au prins cruste, iar în câteva luni s-au extins și au cuprins 70% din corp. Diagnosticul: psoriazis. A fost internată în spitalul de boli de piele vreme de câteva luni, a făcut tot felul de tratamente, dar niciun rezultat. Disperată de starea în care ajunsese, sătulă să tot umble pe holurile spitalului „pictată” cu soluții de toate culorile curcubeului, care nu aveau niciun efect, s-a hotărât să urmeze un tratament inedit: nu a mai mâncat nimic vreme de 7 zile, a băut numai ceai de trei-frați-pătați (doi litri pe zi) și s-a rugat, seară de seară, la lumina stelelor care se vedeau prin geamul salonului de spital și care-i ținea loc de lumânări.
Doctorul care o trata i-a spus sceptic: „Fă-o și pe asta, oricum nu mai ai ce pierde.” Nu mică a fost mirarea aceluiași medic când, după o săptămână, corpul pacientei sale a început să se curețe de la sine și să rămână de parcă nici nu ar fi existat boala vreodată. Pacienta a urmat apoi o cură alimentară cu vegetale (fără carne și băutură), a mai luat din când în când din ceaiul miraculos… Au trecut de atunci aproape 20 de ani, iar boala aceea cumplită a rămas un vis; nu a mai revenit niciodată.
Acneea
Acneea este o afecțiune care răspunde extraordinar de bine la tratamentul cu regim vegetarian (mai ales cu crudități) și ceaiuri depurative. Cum această iarbă este o adevărată regină printre plantele de dezintoxicare, vă recomandăm o cură de 30 de zile, cu un litru de ceai băut zilnic, pe stomacul gol, adăugând, pentru cei care au avut probleme hepatice, o jumătate de linguriță rasă de iarbă de rostopască, la litrul de ceai. După primul tratament, faceți o lună de pauză și, chiar dacă nu au apărut rezultatele pe care le așteptați, mai faceți apoi 30 de zile de cură. Efortul va merita!
Rinita și rinosinuzita alergică
Indiferent dacă este vorba de o afecțiune pe fond alergic sau pe fond infecțios, cura cu ceai de trei-frați-pătați (2-4 căni pe zi) vă va ajuta. Faceți, așadar, un tratament intern cu acest ceai, la care adăugați aspirații nazale făcute astfel: în jumătate de pahar cu decoct foarte concentrat (aveți rețeta mai sus), puneți un sfert de linguriță de sare grunjoasă și amestecați bine; puneți în căușul palmei această soluție și aspirați-o cu o nară, până simțiți că locul s-a curățat bine, apoi continuați cu cealaltă nară. Rezultatele vă vor uimi.
Bolile grave produse de intoxicare
În toate aceste afecțiuni (reumatism degenerativ, cancer cu diverse localizări, dereglări endocrine), tratamentul consecvent cu plante purificatoare înseamnă, nu este o exagerare, că ați rezolvat pe jumătate lucrurile, oricât de grave ar fi. Se fac cure îndelungate cu ceai de trei-frați-pătați, care va fi folosit în locul apei de băut. Acest tratament, în aparență banal, va declanșa procese de purificare foarte puternice, va pregăti terenul pentru alte remedii specifice bolii respective și, nu în ultimul rând, va elimina efectele nefaste ale medicamentelor chimice pe care eventual le-ați luat.
Uz extern
Pentru tratarea dermatozelor, a bubelor dulci și a scurgerilor vaginale (leucoree), se face infuzie din 4 linguri de plantă mărunțită, la o cană de apă clocotită (pentru boli de piele) sau la un litru de apă (pentru leucoree). Se lasă acoperit 30 de minute. Se strecoară. Se aplică comprese în dermatoze și bube dulci, se fac spălături vaginale pentru leucoree.