Cum puteţi face acasă sare 100% naturală, sare fără iod

in Utile în gospodărie by

Nu există alimentaţie sănătoasă fără … sare! Nu în exces, e drept, dar nici fără ea! Nu există, spun cunoscătorii, digestie normală fără..sare!!! În România aproape toate sarea din comerţ este iodată şi cu ferocianura în ea. Vă spunem azi cum puteţi face acasă ..sare 100% naturală, sare fără iod, sare fără cianură!!

Ferocianura este un compus chimic care poate fi prezent în sare. Totuși, în sarea iodată utilizată în România, concentrația de ferocianură este foarte mică și nu prezintă un risc semnificativ pentru sănătate. Aceasta este o măsură de siguranță pentru a asigura aportul adecvat de iod, dar sărurile iodate sunt testate și monitorizate pentru a se asigura că sunt sigure pentru consumul uman .

Pentru prepararea acestei sări folosiţi numai Sare bulgări pentru animale!!!
şi nu de alta dar aia este chiar imposibil de falsificat şi de murdărit.

Această sare se extrage direct din salină şi, odată ce fabricantul a spart-o mărunt ca să bage ceva-şmecherii în ea, nu mai are cum s-o mai facă din nou bulgări mari . Iată cum se procedează: într-un butoi de 100 de litri puneţi :

30 de kilograme de sare bulgări şi restul apă (cam asta-i concentraţia maximă admisă , altfel rămâne sarea nedizolvată ) .

Puneţi doar sare mare , d-aia bulgări , sare d-aia ce se dă la animale ca s-o lingă. Spargeţi bulgărele de sare în bucăţi cam de mărimea pumnului sau cam de mărimea a doi pumni lipiţi unul de altul .

Apoi , toţi bulgării se vor pune într-un „săculeţ-plasă” de plastic (sac din acela în care se vând cartofii la piaţă)…dar care să nu aibă găurelele mai-mari de 2-5 milimetri .

Apoi , acest sac cu bulgări-mărunţi se leagă neapărat sus la gura butoiului, cât mai aproape de suprafaţa (oglinda) apei , iar apoi se lasă acolo vreo două zile ca să se dizolve sarea. Nici nu e nevoie ca să amesteci în butoi pentru că sarea se dizolvă singură, are ea secretul ei!!!
După dizolvarea completă, se lasă apa sărată să se limpezească bine (o zi-două), iar apoi se va scoate „uşurel” saramura din butoi cu un furtun.

Apoi saramura se va pune pe lângă sobă într-o cratiţă cât mai largă sau, dacă nu-s condiţii, se pune pe calorifer. Nu este prea indicat să se fiarbă apa. Trebuie ca evaporarea apei sa fie lenta, fără grabă!!!

După evaporarea completă a apei, va rezulta o sare albă, naturala, cu o granulaţie neuniformă, cam până la mărimea bobului de grâu .

Această sare se va cerne prin sita de făină şi astfel, sarea mai mare rămâne pentru oala cu ciorbă, iar sarea măruntă se pune în… solniţă.

Cine are nevoie de sare extra fină, poate s-o mărunţească uşor cu râşniţa electrică sau cu piuliţa de nuci! Atenţie la cât de curată este apa pe care o folosiţi la saramură!!! N-ar strica sa o fierbeţi înainte şi să o răciţi. Aşa veţi avea pe masă şi în casă … sare fără iod, fără cianură şi 100% naturală!!! “celebra” reteta a licorii cu usturoi si alcool

In România majoritatea sării de consum este iodată. Aceasta se face pentru a asigura aportul adecvat de iod în alimentație. Iată câteva detalii despre de ce se iodează sarea în România:

  1. Importanța Iodului:
    • Iodul este un element esențial pentru funcționarea normală a organismului uman.
    • Hormonii tiroidieni, precum T3 și T4, sunt produși din iod și reglează metabolismul, funcționarea inimii și a creierului.
  2. Carența de Iod în România:
    • Iodul din pânza freatică din România este redus, iar estul țării noastre are cea mai mare carență.
    • Din acest motiv, sarea se iodează pentru a asigura un aport adecvat de iod în alimentație.
  3. Rolul Sării Iodate:
    • Consumul de sare iodată contribuie la prevenirea bolilor tiroidiene și la menținerea sănătății glandei tiroide.
    • Sarea iodată este o sursă importantă de iod în dietă.
  4. Alte Surse de Iod:
    • Pe lângă sarea iodată, alte alimente bogate în iod includ alge marine, cod, creveți, ton, lactate și ouă.

Este esențial să fim atenți la aportul de iod și să includem surse variate în alimentație pentru a ne menține sănătatea tiroidiană

Aceasta reteta a unui farmacist antic a fost gasita in 1972 intr-o manastire budista din Muntii Tibetului.

MOD DE PREPARARE: Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdrobit peste care se toarna 220-250 de grame alcool de 95-96°, rom sau tarie. Borcanul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina sau cu tifon. Lichidul obtinut se toarna in acelasi borcan si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada remediul este gata pentru tratament (picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa inainte de a incepe sa mancam),

Se va continua cu cate 25 de picaturi, de 3 ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati.
TERAPIA NU SE POATE REPETA DECAT ODATA LA 5 ANI !!!

Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice. Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul. Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta. Are efect benefic asupra intregului organism. ATENTIE: Alcoolul nu trebuie sa contina alte substante (clorura de benzalconiu sau metanol).

Tags:

Ultimile din

Navigheaza SUS