Metoda de utilizare a acidului succinic în creșterea răsadurilor de roșii

Acidul succinic sau succinic este unul dintre cele mai comune și mai accesibile îngrășăminte folosite adesea de grădinari și grădinari. Acest instrument este vândut în fiecare farmacie sub formă de tablete. Este folosit nu numai ca supliment alimentar, ci și ca îngrășământ universal pentru plantele de interior și de grădină, precum și pentru culturile de câmp.

Soluția de acid succinic este un adaptogen eficient și un stimulator de creștere pentru plante. Utilizarea regulată a unei astfel de soluții la creșterea răsadurilor de legume și flori îmbunătățește semnificativ dezvoltarea răsadurilor, accelerează creșterea părților supraterane și subterane ale răsadurilor și, de asemenea, crește randamentul.

Soluția nutritivă trebuie preparată în proporție de 1 tabletă de acid succinic la 0,5 l. apă dulce Pentru a face acest lucru, trebuie să măcinați tableta până la o stare de pulbere, să o turnați într-un pahar, să turnați apă clocotită peste ea, să o amestecați bine și să o lăsați timp de 15 minute până se dizolvă complet. Apoi, soluția trebuie diluată cu apă caldă, astfel încât volumul total să fie de 0,5 l. Îngrășământul finit trebuie turnat într-un pulverizator și tratat cu frunze de răsaduri de roșii. Puteți uda răsadurile sub rădăcină cu soluția rămasă, umezind în prealabil stratul de sol din recipiente.

Se recomandă tratarea răsadurilor dimineața și seara, când plantele sunt în repaus, iar fitolampa trebuie oprită.

După apariția primelor frunze, acidul succinic poate fi folosit la fiecare 2 săptămâni pentru a iriga tufa răsadului.

Beneficiile hrănirii cu acid succinic:

Crește sinteza clorofilei;
Accelerează formarea sistemului radicular;
Îmbunătățește absorbția nutrienților din sol;
Stimulează creșterea răsadurilor;
Crește fitoimunitatea;
Îmbunătățește stabilirea răsadurilor într-un loc nou după transplantare.

Acidul succinic poate fi achiziționat și din magazinele specializate sub formă de pulbere cristalină. Pregătiți soluția nutritivă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.