Pentru tratarea tusei
Se fierb tarate sau porumb boabe, cam 300 g, in 3 l apa, pana cand scade zeama cam la 500 ml. Se strecoara zeama. Separat, se freaca bine 2 galbenusuri cu 2 linguri zahar brun sau zahar brut, pana se formeaza o spuma. Peste aceasta se toarna treptat zeama strecurata in care a fiert graul sau porumbul. Se amesteca pana cand se omogenizeaza bine compozitia care se bea calda, de mai multe ori pe zi.
Pentru tratarea racelilor
Se pune orez intr-un ciorap. Daca bolnavul are febra, ciorapul se tine la frigider si apoi, dupa ce s-a racit, se pune pe fruntea bolnavului. Leacul e bun si pentru migrene. Daca bolnavului ii este frig, daca are frisoane, ciorapul cu orez se incalzeste la cuptor si apoi se pune pe talpile bolnavului. Bolnavul trebuie sa manance de mai multe ori pe zi supa concentrata de gaina, in care a adaugat si o lingurita de… hrean !!!
Se amesteca in cantitati egale miere si hrean si se ia din aceasta compozitie cate o lingura de trei ori pe zi. Acest leac e bun si pentru desfundarea nasului.
In caz de febra, se pun pe piept, pe burta si pe gleznele bolnavului frunze de varza zdrobite.
Daca bolnavul are febra, se face un masaj la talpi si la incheieturile mainilor cu tinctura obtinuta din ardei iuti tinuti in rachiu. Acest tratament nu le este indicat copiilor.
Pentru tratarea diabetului In fiecare dimineata, bolnavul va presara o lingurita de scortisoara pe mancarea pe care o va lua. Scortisoara se poate amesteca si in ceaiul de dimineata.
Alifie pentru vindecarea ranilor
100 ml suc de varza proaspata se amesteca cu 1 lingurita miere si cu 1 lingura rachiu de cereale. Amestecul se pune pe foc si se tine pana cand se apropie de fierbere. Atentie mare : nu se lasa sa dea in clocot. In alt vas se pun 1 lingura untura de porc, 1 lingurita ceara de albine si 2 linguri germeni de porumb. Se amesteca bine toate pe foc, dar nu se lasa sa fiarba. Se ia apoi de pe foc si se toarna peste acest amestec zeama de varza, cu miere si rachiu. Se amesteca in vas pana cand compozitia se raceste, apoi se pune in cutiute de plastic sau in borcane mai mici si se tine la rece. Se poate pastra timp de 2-3 luni in loc racoros.
Pentru arsuri
Se pune pe arsura miere si se lasa locul nelegat.
Se toarna imediat dupa ce bolnavul s-a ars un albus de ou pe locul afectat.
Cu aceleasi rezultate bune se poate turna zeama de varza proaspata.
Ca sa nu se faca basici la locul arsurii se pun comprese inmuiate in lapte proaspat sau comprese cu cartofi cruzi rasi.Pentru vindecarea arsurilor se unge locul respectiv cu ulei de porumb in care s-a macerat sunatoare.
Pentru tratarea astmului
Bolnavul va lua de cateva ori pe zi cate o lingurita de miere in care s-a amestecat o jumatate de lingurita suc proaspat de ceapa.
Pentru tratarea obezitatii si pentru scaderea in greutate
Se face un amestec din usturoi, ardei iute si anason, puse in cantitati egale. Din acest amestec se iau cate 2 linguri, de trei ori pe zi.
Pentru cei care vor sa se lase de baut
Se beau de trei ori pe zi ceaiuri de plante (coada-soricelului, menta, pedicuta) in care s-au adaugat cate 10 picaturi de tinctura de ardei iute.
Pentru boli de ficat
Se amesteca 2 linguri de usturoi pisat cu 2 linguri seminte de mac macinate. Se unge compozitia obtinuta pe o bucata de paine prajita. Se mananca de trei ori pe zi cate o felie de paine astfel preparata.
Pentru dureri de dinti
Se tine in gura, pe partea cu dintele care doare, infuzie concentrata de cuisoare si anason.
Pentru tratarea hipertensiunii
Bolnavul trebuie sa manance de patru ori pe zi telina rasa. Timp de trei zile, bolnavul sa nu manance decat orez fiert fara sare, nimic altceva. Se macina o lamaie cu coaja cu tot sau se toaca marunt si se amesteca bine cu 1 lingurita de drojdie. Compozitia se imparte in doua portii, una se mananca dimineata, cealalta seara.
Pentru tratarea durerilor de urechi
Se toarna in ureche, de doua ori pe zi, cateva picaturi de zeama de varza strecurata.
Pentru varice
Se face o cataplasma din branza de vaci amestecata cu otet de mere. Cataplasma se pune pe varice si se pastreaza 30 de minute. Se pune o cataplasma dimineata si una seara.
Va spunem azi un secret pe care „mafia din umbra” nu doreste sa-l aflati pentru ca nu doreste sa…traiti!!! Un secret pentru pastrarea caruia s-au platitsi se platesc sume uriase pentru ca afacerea farmaceutica este mai importanta decat sanatatea…
Lipsa vitaminei D in corpul uman a ajuns la cote alarmante, gravitatea situatiei facând ca gripa porcină AH1N1 să pară doar o simplă răceală. Deficienţa de vitamina D nu doar că se extinde în mod alarmant, dar este şi cauza principală a unor boli grave precum cancerul, diabetul, osteoporoza şi afecţiunile inimii.
Un nou studiu publicat în ediţia din martie 2010 a Jurnalului de Endocrinologie Clinică şi Metabolism (Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism) a arătat că un procent şocant de 59% din populaţie suferă de deficienţa de vitamina D. Mai mult, aproape 25% din persoanele testate prezintă un nivel extrem de scăzut de vitamina D în organism.
Secretul bine pazit prin tacere si dezinformare este acesta: razele soarelui ajuta la pierderea grăsimii din organism. Vitamina D este mecanismul hormonal prin care acest fenomen al pierderii grăsimii operează în corpul uman.
Sistemul dvs. imunitar funcţionează doar dacă este activat din punct de vedere biochimic de către… vitamina D. Dacă începeţi sezonul rece cu o deficienţă de vitamina D, sistemul dumneavoastră imunitar este practic lipsit de apărare împotriva gripei. De aceea, persoanele care se îmbolnăvesc sunt cele care petrec mult timp în casă şi îşi desfăşoară activitatea la interior, fiind astfel expuşi la soare foarte puţin deci… au o deficienţă cronică de vitamina D.
Cu alte cuvinte: daca “prostimea” afla ca razele soarelui sunt aur de la Dumnezeu in ceea ce priveste nivelul de vitamina D in corp…industria cancerului va suferi pierderi devastatoare de profit (vitamina D previne 4 sau 5 din toate tipurile de cancer).
Acesta ar putea fi motivul pentru care, atât de multe companii farmaceutice şi organizaţii non-profit, în frunte cu Institutul Naţional pentru Cancer, publică neîncetat reclame cu scopul de a înspăimânta oamenii în legătură cu razele solare, în felul acesta menţinându-i în starea de deficienţă de vitamina D.
Cu totul întâmplător, această deficienţă serveşte interesele de putere ale celor care „trăiesc” din cancerul care-i poate omorî pe cei multi si necăjiţi!!! “Mafia” se asigură in acest fel ca oamenii vor rămâne doborâţi de cancer, chiar dacă ar putea beneficia gratuit de soluţia vindecătoare lăsată de Dumnezeu: razele soarelui!!! Natural şi total…gratuit. Poate faptul că este gratuit să deranjeze…deoarece oamenii bine informaţi ar consuma în mod inevitabil mai puţine medicamente deci ar face paguba in domeniu…
Oamenii trăiesc, lucrează şi se distrează în cele mai multe cazuri…la lumină artificială. Acest lucru este motivul absenţei expunerii la lumina naturală (raze solare), prin care se generează vitamina D.
Este strict secret faptul ca vitamina D depăşeşte ca eficienţă vaccinurile, că depăşeşte ca eficienţă medicamentele anticancerigene, că depăşeşte ca eficienţă medicamentele prescrise pentru vindecarea osteoporozei. Vitamina D vindecă mai eficient diabetul decât medicamentele anti-diabet. Acum înţelegeţi de ce aşa mare secret?
Nu vă costă nimic. Nu aveţi nevoie de reţetă. Nu trebuie să consultaţi medicul. Nici măcar nu trebuie să cumpăraţi suplimente pentru a intra în posesia vitaminei D. Doar faceţi o plimbare pe afară, sub lumina soarelui, şi veţi iniţia singur procesul de auto-vindecare a organismului dvs.
Dupa reteta”usturoiului vindecator”, azi venim cu „retete” similare din domeniul…produselor lactate. Mare atentie!!!
• singurele produse recomandate obţinute din laptele de vacă sunt: untul de casă, smântâna şi iaurtul. Laptele de capră se aproprie mult de cel uman şi se poate consuma fără riscul îmbolnăvirii, alături de brânza de capră. • se recomandă înlocuirea laptelui de vacă cu lapte de capră sau lapte vegetal, lapte din germeni de cereale sau cereale înmuiate 12 h şi fierte cu condimente ca scorţişoară, busuioc, salvie, anason, cimbru, sare neiodata sau tinctură de propolis.
Iata o reteta de luat in seama!!! Germenii de cereale (soia, grâu, orz, ovăz, hrişcă, mei), cam 100 g, se dau prin maşina de tocat, de 2-3 ori, se adaugă o linguriţă tinctură de propolis, condimente naturale dupa gust, 1 litru apă caldă, se strecoară, se îndulceşte cu 20-40 g miere. Se poate combina si cu sucuri naturale de fructe. Laptele din tărâţe de cereale conţine multă vitamina B. Puneţi 50 g tărâţe în săculeţ de tifon şi introduceţi-1 în apă caldă (40°). Frământaţi-l în mână 10 min. Strecuraţi lichidul în alt vas. În primul vas, puneţi 1/2 1 apă caldă şi frământaţi iarăşi săculeţul de tărâţe 10 min. Stoarceţi şi acest lichid şi amestecaţi-l cu primul. Aromatizaţi-l şi îndulciţi-l, fara sa va uitati macar la zaharul alb din dulap, după gust.
• Brânza dulce este… cea mai bogată sursă de proteine. Ea este superioară caşului şi urdei, pentru că se încheagă prin acrirea naturală a laptelui, pe când celelalte se încheagă artificial, cu cheag şi nu conţin decât o parte din proteinele din lapte. De asemenea, caşul este mai valoros decât urda, întrucât ultima este supusă la o încălzire în plus faţă de caş. Smântâna este mai valoroasă decât frişca, datorită acidului lactic şi bacteriilor lactice. Laptele bătut conţine mai multe bacterii lactice necesare pentru .menţinerea unei flore bacteriene normale în intestin. Prin fermentare, o parte din lactoză (zahăr din lapte) se transformă în acid lactic (gust acru). Datorită mediului acid generat de acidul lactic, proteinele nu pot putrezi, întrucât bacteriile de putrefacţie nu se pot dezvolta în mediul acid. Este mai uşor digerabil decât laptele crud (conţine lactobacilus acidophilus; acest acid lactic împiedică dezvoltarea bacteriilor de putrefacţie în intestinul gros). • Iaurtul preparat biologic (în casă) este mai sănătos decât cel din comerţ. Iaurtul este acid, dar este digerabil, asimilabil şi reface flora intestinală. S-a constatat că iaurtul ar deranja, la consum îndelungat, dezvoltarea florei intestinale.
• Zerul conţine acid orotic (vitamina B13), care s-a dovedit de valoare în tratatarea sclerozei multiple. Când se face brânza de vaci, zerul nu trebuie aruncat!!!
Nu uitati: cel mai sanatos este iaurtul… natural, fara fructe, musli sau alte “accesorii”. Considerat un aliment cu efecte de intinerire, iaurtul ne fereste si de cancerul provocat de anumiti aditivi, cu o conditie: sa nu fie pasteurizat sau tratat cu E-uri. Si branzeturile mucegaite, atat de preferate de francezi, dar de care romanii se cam feresc, au o valoare nutritiva la fel de mare, cu atat mai mult cu cat in ele… nu se pot adauga E-uri, pentru ca altfel nu s-ar mai forma crusta de mucegai bogata in vitamina B12. Nu se recomanda branza topita la copii. Producatorii baga cei mai multi aditivi in branzeturile topite, dar mai amesteca E-uri si in smantana, frisca sau in iaurturile cu fructe. De la conservanti, antioxidanti, emulgatori, la coloranti, indulcitori si substante tampon, multe E-uri compun diversele sortimente de branza topita, ale caror reclame au invadat canalele de televiziune. Degeaba ne arata clipul publicitar pajisti inverzite cu vaci grase pascand, ca branza fara aditivi… nu exista! Mai grav este ca producatorii folosesc in branzeturi, pentru conservare, topire si ingrosare, aceiasi nitrati si polifosfati de sodiu, potasiu, calciu, magneziu (E 251-252, E 339-343, E 450-452), pe care-i pun in mezeluri si care pot genera cancer de stomac sau de colon si afectiuni hepatice, renale si ale sistemului osos.
Atentie consumatori, producatorii obscuri sau taranii mai folosesc acid clorhidric sau mucoase din stomac de porc ca sa inchege branza! Vara, taranii care se instaleaza pe trotuarele din orase ca sa vanda produsul proaspat muls de la animalul din curte, mai “scapa” in lapte soda, ingrasaminte chimice sau urina de vaca (ori capra), ca sa nu se inchege laptele din cauza caldurii, mai spune profesorul Mencinicopschi. Directorul Institutului de Cercetari Alimentere. Laptele crud cumparat direct de la taran este periculos si din alt punct de vedere.
“Vaca de la care a fost muls poate fi bolnava de TBC si, atunci, transmite boala prin lapte sau poate avea in organism o bacterie – Listeria monocytogenes – care provoaca decese la fatul din burta mamei sau genereaza encefalite la copii, batrani si persoane cu sistemul imunitar scazut”. In concluzie, cel mai sigur este laptele pasteurizat, pentru ca, prin tratarea lui la temperaturi inalte, scapa de microbi. Si untul este un produs lactat sigur, daca nu i se pune caramel (E 160), pentru colorare.
Atentie mare!!! Atentie sa nu mancati prostii!!! “Cand un iaurt are perioada de valabilitate mai mare de trei saptamani… nu mai poate fi considerat iaurt si nici nu mai are valoare nutritiva mare”, spune profesorul Mencinicopschi. Un iaurt nu trebuie sa contina E-uri, dar mai sunt producatori care strecoara in aliment stabilizatori si emulgatori … falsificandu-l. Apoi, mai exista si iaurturile cu fructe, musli, cereale, care in mod sigur contin conservanti (benzoat sau aditivi cu sulf) si coloranti sintetici care fac rau organismului.
Pentru multi ar putea fi o surpriza sau chiar un…soc: laptele de vaca nu este tocmai…bun pentru om! Iata doar cateva argumente!!!
Exista cercetatori in domeniul alimentar si nutritionisti care ne-au confirmat informatiile pe care le avem din presa de specialitate din fostul spatiu sovietic si SUA:
• laptele integral, neprelucrat, conţine 50% grăsimi şi 20% proteine. Un pahar de lapte conţine aceeaşi cantitate de colesterol ca o friptură de 100 g. Deci se consumă prea multe grăsimi, proteine în exces (peste 100 g/zi în loc de 40 g/zi). Laptele de vacă fixează atât toxinele prezente în corp, cât şi cele aduse cu alimentaţia. Produsele lactate, în cazul bolilor acute sau cronice (gripe), intreţin focarul de infecţie.
• organismul pierde Calciu, încercând să metabolizeze excesul de proteine adus de lapte şi derivatele sale. Aşadar, în loc să protejeze de osteoporoză, consumul zilnic de produse lactate determină… demineralizarea oaselor. Organismul femeii este astfel clădit încât să secrete lapte, nu să-l primească. Conţinând hormoni, dezechilibrează balanţa sistemului endocrin feminin. La bărbaţi este mai rau: laptele de vaca acţionează ca nişte hormoni feminizanţi: diminuează calitatea spermei, determină subţierea vocii, pregăteste terenul cancerului de testicule şi de prostată;
• laptele de vacă este cu 50 % mai sărac în lactoză decât cel de mamă. Are doar valoare energetică şi de asimilare a mineralelor, ceea ce nu este suficient. Prezenţa lactozei în intestin este responsabilă de gaze şi de balonări; • stomacul viţelului secretă un fel de cheag, necesar degradării şi coagulării laptelui care este de 100 ori mai puternic şi mai activ decât presura (cheagul copilului), iar celelalte molecule constitutive ale laptelui de vacă sunt mult mai mari decât ale laptelui matern. Cercetări recente au pus în evidenţă prezenţa în laptele de vacă a unei molecule deosebit de toxice pentru om. Pasteurizarea laptelui distruge enzimele, iar în procesul de fabricare al anumitor brânzeturi „speciale, fine”, se adaugă conservanţi (polifosfaţi, nitriţi) periculoşi pentru sănătate.
Atentie! Cand cumparati lapte de la tarani trebuie sa va asigurati ca acel lapte nu este contrafacut si este bun din punct de vedere al continutului, precum si ca provine de la o vaca sanatoasa.