Drob de ciuperci vegan, de post sau combinat cu carne de miel ori de pui. Indiferent ce variantă alegi, iată câteva rețete deosebite cu care poți să-ți surprinzi familia.
Drobul este o rețetă tradițională de Paște, dar poate fi consumat oricând în cursul anului. Rețete de drob de ciuperci pot fi făcute cu carne sau de post, în funcție de preferințe.
Este grozav de bun si pe cuvant ca are gustul acela de drob de la verdeturile folosite .
Poate il incercati ,ca tot de apropie si Pastele ortodox si este cel mai potrivit moment 🙂 .
Ingrediente:
- 1 kg de ciuperci champignon (merg foarte bine combinate cu pleurotus sau hribi )
- 3 linguri de ulei de masline
- 5 oua (3 + 2 )
- 4 fire de ceapa verde
- 4 fire de usturoi verde (sau 2-3 catei ,in cazul meu )
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- o lingurita de sare
- o jumatate de lingurita de piper
- 4 linguri de pesmet
- seminte albe si negre de susan pentru decor (optional )
Mod de preparare pentru reteta drob de ciuperci:
Curatam si spalam ciupercile sub jet rapid de apa si le lasam sa se scurga pe un servet de bucatarie.Apoi le tocam marunt ( sau mai mare si dupa ce s-au gatit le putem marunti intr-un robot ) si le punem intr-o tigaie incapatoare cu cele 3 linguri de ulei de masline.Fierbem pana ce scade tot lichidul pe care il lasa.
Dupa ce s-au mai racorit le punem intr-un bol impreuna cu verdeturile tocate ,3 oua ,sare si piper .Amestecam foarte bine si la final punem pesmetul ,intai 2 linguri,apoi ,daca nu se leaga compozitia mai adaugati inca doua .
Acoperim o tava mare de chec ( L=30 cm,l=11 cm si h=7 cm ) cu harie de copt si punem compozitia,presand-o usor.Batem bine si cele doua oua ramase si le punem deasupra sau puteti infasura compozitia intr-un aluat foietaj pe care il ungeti cu un ou.
Presaram semintele si coacem drobul 40 de minute la 180 ° C pana se rumeneste frumos deasupra.
Lasati drobul sa se raceasca foarte bine si apoi taiati-l ,feliile vor fi perfecte .Este delicios si vi-l recomand cu drag,cei ce nu mananca carne vor fi incantati ,va asigur ! Pofta buna!
Drob de ciuperci cu verdeață de post
Ingrediente: 500 grame ciuperci proaspete 2 cepe mari 2 legături de pătrunjel proaspăt 2 legături de ceapă verde şi una de usturoi verde 5 linguri făină integrală sare neiodata, după gust o linguriţă amestec ierburi italieneşti ulei de masline extra virgin
Mod de preparare: Ciupercile se taie bucăţele și se dau la foc mic până ce lasă apă, apoi se adaugă ceapa, tăiată cubuleţe. Se lasă la foc mic, până ce apa din legume s-a evaporat. În timp ce se gătesc ciupercile cu ceapă se mărunţeşte verdeaţa, se adaugă condimentele şi se amestecă totul. Peste ele se adaugp ciupercile şi ceapa, împreună cu vreo 5 linguri de făină integrală, pentru omogenizarea compoziţiei, şi 2 linguriţe de turmeric.
Compoziţia se pune într-o formă de chec sau cozonac, tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul care a fost încins în prealabil la 180 de grade Celsius, unde stă aproximativ 40 de minute.
Drob de ciuperci – rețetă pentru masa de Paște Drob de ciuperci – rețetă pentru masa de Paște
Ingrediente drob de ciuperci pentru masa de Paște: 800 g ciuperci; 200 g caşcaval; o legătură de ceapă verde; o legătură de usturoi verde; o legătură de mărar; o legătură de pătrunjel; o legătură generoasă de lobodă; o legătură de leurdă; un morcov fiert; un păstârnac fiert; un cartof fiert; 3 ouă crude; 2 linguri de făină; 3 ouă fierte tari; sare, piper.
Mod de preparare
Sotaţi ciupercile tăiate felii în ulei cu ceapa tăiată mărunt până sunt pătrunse. Adăugaţi verdeţurile tăiate nu foarte mărunt, cuburile de rădăcinoase şi cartoful, împreună cu caşcavalul dat pe răzătoarea mare şi le omogenizaţi cu celelalte ingrediente. Aşezaţi o parte din compoziţie în tavă, apoi aşezaţi pe lungime, în mijloc, ouăle fierte. Turnaţi deasupra restul de compoziţie. Rumeniţi în cuptorul preîncălzit până capătă o culoare frumoasă, rumen-aurie.
Aveţi grijă la coacere! Drobul nu trebuie să se usuce, consistenţa trebuie să fie uşor umedă. Lăsaţi să se răcească, apoi tăiaţi felii.